Hieronder staat een overzicht van een deel van onze oplossingen die we hebben ontwikkeld voor onze klanten. Om een beeld te krijgen hebben we een paar omschreven voor je. Momenteel werken wij mee aan het succes van vele formules die je wellicht kent.

Microbiologie in voeding

Enterobacteriën zijn een grote familie bacteriën, waartoe bekende pathogenen behoren, zoals salmonella. Ook escherichia coli oftewel e.coli, behoort tot deze familie. Deze bacteriën wil je niet in je eten aantreffen. Wij kunnen met behulp van fagen deze bacterie stoppen en met additieven de groei verminderen. Daarnaast is het ook mogelijk om de groeiomstandigheden zo aan te passen dat de enterobacteriën niet de mogelijkheid hebben om verder uit te groeien.

Vriend of vijand, als je levensmiddelen produceert kunnen gisten je grootste vriend zijn maar ook je vijand. Alcoholische dranken kun je zonder gist niet maken, en brooddeeg zonder gist is praktisch ondenkbaar (maar wel mogelijk). Daarvoor hebben we de juiste gistsoorten.
Maar ook als je juist geen gisten wilt in je product, zoals fruitsappen of frisdranken hebben wij de oplossing.

Listeria monocytogenes, voor veel bedrijven een hoofdpijndossier. Dit kleine huftertje kan overleven in gekoelde omstandigheden, vaak kunnen ze door middel van een biofilm  aardig lastig zijn om weg te krijgen met reguliere reiniging. In infoblad 85 van de nVWA staat helder omschreven wat je conform wetgeving voor elkaar moet hebben.
Wij helpen je om je product vrij te krijgen en te houden van listeria. Wij hebben een bacteriofaag die listeria weghaalt. Daarnaast kunnen we groeiomstandigheden zo beïnvloeden dat listeria niet kan uitgroeien.

Dit is toch wel een fantastisch klein alleskunnertje, een melkzuurbacterie kan voorkomen dat andere bacteriën kunnen groeien. Een goede bacterie die voorkomt dat slechte bacteriën verder kunnen groeien. Op deze manier gebruiken we een culture als natuurlijk conserveermiddel.

Je kan ook deze culture inzetten voor het maken van kaas of yoghurt. Ook gefermenteerde producten kun je maken met een melkzuurbacterie.

Salmonellabesmetting in voeding, het is een zeer grote angst voor veel bedrijven. De gevolgen kunnen zeer ernstig zijn. Wij zorgen ervoor dat salmonella geen kans heeft in je product. Hoe je dit het beste kunt doen is sterk afhankelijk van je product. Wij hebben een bacteriofaag die salmonella uitschakelt in slechts een paar seconden, maar ook andere producten werken preventief in de uitgroei zoals levensmiddelenadditieven.

Schimmels tegenhouden in je product, of juist laten groeien. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van van het type product.

Structuur van voedingsmiddelen verbeteren

Wanneer groenten worden verhit of ingevroren gaat dit ten koste van de structuur. De groente wordt slap en verliest daardoor haar bite. Daar hebben we oplossingen voor. Door een marginale toevoeging verbeter je de productstructuur waardoor je een beter, steviger product krijgt.

Gesneden fruit langer mooi houden doen we al jaren, misschien zijn we wel de beste op dit gebied in de wereld. Fruit heeft een hele specifieke structuur welke je mooi kan houden als je maar weet hoe dit moet!

Appelpartjes crunchy houden, dat lukt ons zowel in verse geschilde appelen als in appelen in een bakproces (koken kan ook). Op geheel natuurlijke wijze behandelen we geschilde appelen, hierdoor heb je een verbetering in de bite en structuur.

Op een warme zomerdag lekker een ijsje eten, dat is toch wel superlekker! Wij zorgen ervoor dat ijsproducten een betere bite krijgen. Hoe we dat doen? We zorgen voor een betere verdeling van je ijsbeslag/siroop. Daardoor vriest het makkelijker en heb je een hapklaar en gruwelijk lekker ijsproduct! Mag natuurlijk het hele jaar!

Zetmelen lenen zich goed ervoor om te gebruiken bij het verbeteren van een structuur. Neem bijvoorbeeld een champignon. Snij deze in plakjes voor op je diepvriespizza, behandel hem met een zetmeel, klaar! Door het zetmeel krimpt de champignon nagenoeg niet meer.

Ijsbergsla moet knisperend zijn als je er in bijt en moet lekker fris zijn van smaak. Op een natuurlijke manier weten wij precies hoe dit moet. Hollandse of Spaanse ijsbergsla, het maakt ons niet uit!

Wie houdt er niet van een lekkere portie friet met wat mayonaise. Om friet de perfecte crunchy bite te geven hebben we unieke formules ontwikkeld waardoor je bij zowel voorgebakken als verse friet een geweldig crunchy frietje krijgt!

Verse geschilde aardappelen, gesneden groenten en fruit zijn allemaal onderhevig aan verandering. Heel veel factoren kunnen van invloed zijn op het uiteindelijke productresultaat.  Opslag, seizoensschommelingen, temperaturen en zelfs onweer in de lucht kan van invloed zijn. Vochtuitreding is een probleem wat zich voor kan doen. Teveel water in de verpakking van geschilde aardappelen of friet? Of zakt je ijsbergsla helemaal in? Zou ik toch even bellen, want dit hoeft helemaal niet.

Kleurverbetering in voeding

Wij zijn misschien wel het eerste bedrijf ter wereld dat banaan op een natuurlijke manier wit kan houden zonder dat de smaak wordt beïnvloed. Met een eenvoudige behandeling houden wij stukjes banaan wit zonder dat deze verkleurd. Voor 5 dagen behoudt de gesneden banaan haar natuurlijke kleur.

Nadat een aardappel is geschil verkleurt deze. Deze enzymatische verkleuring is een natuurlijk proces wat je eenvoudig kan stoppen. Wij zorgen ervoor dat geschilden aardappelproducten wit of juist lichtgeel blijven. Dit kunnen wij zelfs zonder het gebruik van sulfiet.

Appelpartjes die niet verkleuren, dat ziet er mooi en vers uit. Wij hebben jarenlang ervaring in het uithouden van appelpartjes, appelblokjes en appelschijven. Wij hebben meerdere producten beschikbaar uitsluitend om geschilde en gesneden appelen wit te houden. Zonder dat je dit proeft natuurlijk.

Verse guacamole verkleurt enorm snel. Wij stoppen de verkleuring, houden je product op kleur en zonder dat je de smaak achteruit gaat.

Witlof verkleurt snel als je dit snijdt, wij kunnen deze enzymatische verkleuring weghouden door het gebruik van een unieke natuurlijke mix die we hebben ontwikkeld.

Gesneden groenten en fruit kunnen als je ze snijdt verkleuren. Dit proces heeft enzymatische  bruinverkleuring ook wel polyphenoloxidase genoemd. Deze verkleuring is eetbaar maar ziet er niet mooi en fris uit. Wij hebben producten die enzymatische bruinverkleuring weghaalt waardoor het product langer mooi blijft.

Spaanse en ook Hollandse ijsbergsla verkleurt na het snijden. Wij hebben producten die deze verkleuring tegen gaat.

Verse gesneden frieten, als het nu om een Bintje gaat of een Agria, wij hebben de beste manier op de markt om deze producten mooien van kleur te houden. Vers geschilde friet of bonken, wij hebben een sulfiet vrije methode om aardappel wit te houden.

De bakkleur is heel erg afhankelijk van de kwaliteit en de opslag van de aardappel. de verantwoordelijke stof in de aardappel zijn de van nature aanwezige suikers. Wij hebben producten die de bakkleur kunnen verbeteren. Zo kunnen wij bruinbakkers reduceren en wanneer een product te wit bakt een goudgele tint meegeven.

Te veel gereduceerde suikers in vers gesneden friet resulteert in bruinbakkers, de nachtmerrie van veel verwerkers en frituristen. Laboz heeft de oplossing.

In veel bakprocessen is acrylamide een probleem, deze schadelijke stof kun je eenvoudig reduceren met behulp van enzymen of andere oplossingen.

Van bietenrood tot caroteen en van spirulina to felgroen. Om je product een mooie kleur te geven zijn er meerdere oplossingen voor handen.

Sommige groenten bloeden, neem bijvoorbeeld rode kool of paprika. Een simpele behandeling stopt op een natuurlijke manier dit proces. Waardoor je product enorm vooruitgaat.

Gesneden ui of ui producten worden glazig, maar niet als je onze producten gebruikt.

Glazig worden van meloenparten of blokken doen we eenvoudig en snel met onze producten die we hier speciaal voor hebben ontworpen.

Geschilde en gesneden peer houden wij eenvoudig wit op een natuurlijke manier. Even dompelen en klaar is kees!

Een hele lastige dat aubergine, maar het is ons wel gelukt om gesneden verse aubergine goed te houden zonder dat deze verkleurt als je deze hebt gesneden.

Bleekselderij of knolselderij verkleuring tegenhouden, ook dat kunnen we.

Gebruikte afbeeldingen afkomstig van wikipedia.org onder GNU Vrije Documentatie Licentie